maanantai 2. helmikuuta 2015

Kuukauden valmennuksen tulokset.

Olen kuukauden verran käynyt 3-4 kertaa viikossa salilla ja 2 kertaa viikossa Kisahallilla pienryhmävalmennuksessa.

Valmentajana toimi Eveliina Kallio http://www.ptek.fi, joka laittoi meidät treenaamaan kuntotasomme mukaisesti mielenkiintoisia sekä vaihtelevia treenejä. Teimme jokaisella kerralla erilaisia voimaa, lihaskuntoa ja kestävyyttä kasvattavia liikkeitä. Kaikki tekivät parhaansa ja muut ryhmäläiset toivat lisämotivaatiota suorituksiimme. Oli todella hauska kuukausi!

Ensimmäisenä treenipäivänä teimme kuntotestin ja tulokseni olivat:

kyykky: 63
punnerrus: 42
perhosvatsat: 46
yleisliike: 19

Kuntotestissä jokaista liikettä piti suorittaa kolmen minuutin aikana niin monta kun jaksoi.

Lauantaina suoritin loppukuntotestin ja tulokset paranivat enemmän kuin osasin edes uskoa. Tulokset olivat:

kyykky: 148
punnerrus: 105
perhosvatsat: 67
yleisliike: 36

Vyötäröltä lähti 5cm pois ja lantiolta sekä reidestä 1cm. Nähtävästi kuukaudessakin voi saavuttaa kehityksen kannalta mittavia tuloksia. Tämän ohella olen syönyt suhteellisen järkevästi ja monipuolisesti ravitsevaa ruokaa reilun puoleisesti.

En edes osannut toivoa noin huikeita tuloksia! Toki huomasin pari viikkoa treenit aloitettuani, että kunto kasvaa ja jaksaa tehdä enemmän toistoja. Jos joku olisi sanonut mun saavan yli sata punnerrusta, olisin pitänyt kyseistä ihmistä päästään vinksahtaneena. ;)

Yleisliikkeitä laskin itse 36 kpl, mutta mieheni mukaan niitä tuli 37. Mielummin ottaa vähän alakanttiin…

Kannattaa asettaa tavoitteita urheilemisen saralla tai ainakin tehdä silloin tällöin kuntotestejä, joista pystyy konkreettisesti näkemään tulokset. Niistä saa hurjasti lisämotivaatiota!

Tsemppiä kaikille tähän viikkoon!


4 kommenttia:

  1. Moi. Hyvin parani tulokset.
    Mutta.. Se oli 2 minuuttia se aika, ei 3... Olet huhkinut ihan urakalla. :)
    Maria

    VastaaPoista
  2. No voi elämä! :( Ihmettelinkin miksi kaikki tulokset oli parantuneet niin hurjasti! :O Kiitos täsmennyksestä. Taidan suorittaa testin uudestaan :D

    VastaaPoista
  3. Todella hienoa että olet jaksut tuon pienryhmä treenien lisäksi käydä 3-4 kertaa salilla. Siis ihan upeeta, varsinkin jos et tätä aiemmin käynyt näin useasti. Itse olen käynyt 1-2 kertaa tanssiharkoissa pienryhmän lisäksi. Ensi kuussa tavoitteena vielä lisätä noita salikäyntejä :-)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Oon innostunut treenaamisesta oikein kunnolla viime kesäisen jalkavamman parannuttua. Ei oo herkkua maata täysin liikuntakyvyttömänä monta viikkoa ja sitten vielä kuukausi nilkuttaa kävellessä. Salille pääsin vasta marraskuussa ekan kerran ja voin kertoa, että melkeen tippa linssissä koitin kyykätä ilman painoa kun ei ollut lihaksia millä tehdä…

    Onneksi jalka on parantunut hyvin ja nyt alkaa löytymään lihaksiakin!

    Hienoa, että käyt tanssimassa! Se on todella hyvää treeniä niin mentaalisesti kuin fyysisestikin ja kehittää motoriikkaa aivan toisella tavalla. :D

    VastaaPoista